StarCam är en videodörrklocka som gör att du kan se, höra och prata med besökare oavsett om du är hemma, på jobbet eller på resande fot.

När någon ringer på dörren kopplas ett videosamtal automatiskt upp till din telefon. Kameran i dörrklockan aktiveras och du väljer själv om du vill svara eller bara se vem som står vid dörren. Om du vill kan du både se och prata med besökaren. Det kan exempelvis vara budfirman som dyker upp när du inte är hemma eller på kontoret. Via dörrklockan kan du både kommunicera med budet och verifiera mottagandet.

Dörrklockan fungerar också som tittöga och om du har barn som är hemma själva kan de titta i telefonen för att se vem som ringer på. Ett inbyggt rörelselarm spelar in automatiskt och skickar larm till mobilen.

Enheten är trådlös, uppkopplad mot wifi och har stöd för fyra olika användare samtidigt. Fungerar för iOS, Android och Windows.

www.vstarcam.com

4 reseappar

Tripadvisor

Inte en av de nyaste apparna på marknaden, och kanske inte helt tekniskt felfri, men den är fortfarande väldigt bra. Här hittar du recensioner och tips på både hotell, restauranger, resmål, utflykter och annat matnyttigt från miljontals användare, 500 miljoner enligt dem själva, världen över. Via appen kan du även boka flyg, hotell och bord på restaurang.

https://www.tripadvisor.com/

App In the Air

App in the Air – Trots att namnet låter som en dålig göteborgsvits, levererar appen betydligt roligare innehåll. App in the Air fungerar som din personliga flygreseassistent. Den håller reda på dina flygningar och delar in den i fyra färgmarkerade delar – incheckning, ombordstigning, flygning och landning. Via sms och notiser hjälper appen dig att komma både till flygplatsen och till din gate i tid. Lagrar även statistik för dina genomförda flygningar.

http://www.appintheair.mobi/

Duolingo

Det här är en gratis språk-app som har blivit en snackis och fått stående ovationer av både användare och recensenter världen över. Den lär ha över 200 miljoner användare som lär sig språk i spelform. Du lär dig nya språk genom interaktion via text eller tal. För att komma vidare i ”spelet” måste du klara en kunskapsnivå i taget. Nyskapande och vanebildande. Den finns ännu inte på svenska men nya språk läggs till hela tiden.

https://www.duolingo.com/

Google maps

Behöver kanske inte någon närmare introduktion. Appen har varit med några år nu men blir hela tiden bättre och bättre. Vare sig du tänker promenera i storstäder, cykla kort eller långt eller köra bil så är Google Maps en väldigt bra reskamrat. Om du ska ha en enda kartapplikation i mobilen så bör du välja den här. Exempelvis erbjuder appen kartor och tidtabeller för kollektivtrafik i fler än 15.000 städer.

https://www.google.se/maps

Mats Rimér