Skulle du komma på tanken att ge dig ut på en resa utan att ha planerat ett tydligt mål? Eller orientera utan karta? Visst kan det lyckas, men det är lätt att gå vilse och plötsligt inse att man inte vet vart man är på väg. För att lyckas nå sina mål gäller det att våga ta kontrollen – oavsett om det handlar om att uppnå sina nyårslöften eller skapa sig ett framgångsrikt företag.

Kicki Westerberg är Ekonomisk PT och påminner om vikten av att våga stanna upp och fundera på vart du är på väg. Och varför. På sidan 22 ger hon sina åtta bästa tips hur du skapar ditt drömföretag.

När deklarationstiderna nu närmar sig kan det också vara en god idé att ta del av Resultats deklarationstips. Vi ger dig checklistan och nyheterna som det är bra att ha koll på. Tänk också på att bästa knepet bakom en lyckad deklaration är att vara ute i god tid och ha ordning och reda på bokföringen.

Du har väl heller inte missat att nyheterna från Resultat nu också finns på webben? Där hittar du senaste nytt, tidigare nummer av tidningen och våra populära lathundar. För att försäkra dig om att du får Resultats nyhetsbrev som kommer ut tio gånger om året – fyll i din e-postadress på tidningenresultat.se

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör