Cyberbrott kommer högt upp på listan över saker som oroar företagsledare i dag. Och med all rätt. Varje dag sker över 4.000 cyberattacker i Europa. Det kan handla om allt från att få sin dator smittad med virus till att kriminella låser hela datorn och all dess information.

En global undersökning gjord av PwC visade tidigare i år att 40 procent av de tillfrågade företagsledarna menar att cyber-hoten kan hämma företagens tillväxt.

I en intervju med Resultat säger Kristoffer Haleen, som arbetar med cyberriskförsäkringar, att cyberbrott drabbar nästan alla organisationer eller företag någon gång, och att det är en kriminalitet som vi måste lära oss att leva med. På sidan 14 tipsar han om sådant som kan vara bra att tänka på för att minimera risken att utsättas. Och vill du ha ännu fler tips om vad du kan göra, läs artikeln Så it-säkrar du ditt företag publicerad på tidningenresultat.se. Du loggar in med ditt prenumerationsnummer och postnummer.

Missa inte heller Bättre resultat i detta nummer. På sidan 18 får du goda råd kring vad du behöver tänka på när ditt företag ska ta in externt kapital. Och är du intresserad av personaloptioner? Ja, då rekommenderar jag Listan på sidan 16.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör