Redan för några år sedan började en god vän att prata om blockkedjan och kryptovalutor. Hen var mycket engagerad och hade valt att satsa pengar i en av kryptovalutorna. Jag får erkänna att jag tog till mig informationen med viss skepsis och mitt engagemang var måttligt. Men så här i efterhand är det lätt att tänka att jag kanske borde agerat annorlunda? Skulle det varit bra att vara tidigt ute och dra nytta av blockkedjans teknik?

Om du som jag fortfarande känner viss tvekan kring vad blockkedjan egentligen är och vilka möjligheter – och hot – som kommer med tekniken kan jag rekommendera Erika Anderssons artiklar med start på sidan 12. Förhoppningsvis har du lite bättre koll på läget efter att ha läst dem.

I detta nummer får du också veta vilka regler som gäller kring sommarjobbare och arbetstider, hur du på bästa sätt hanterar en tullrevision och vilka utmaningar som företagen står inför i samband med Brexit. Du kan också uppdatera dig kring vad som gäller för personalliggare och de nya branscher som omfattas av kravet från och med 1 juli.

Resultat tar nu sommaruppehåll och nästa tidning i tryckt form kommer i september. Under tiden kan du följa oss på www.tidningenresultat.se.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör