Hållbarhetsredovisning. Redovisning av kapitalförsäkring. Uttag inför årsskiftet. Vikten av ett bra styrelsearbete. Resultat nr 5 är som vanligt fullmatad. Redovisningsspecialist Eva Törning ger svar på hur du ska redovisa kapitalförsäkringen i ditt företag. Experterna Roger Zinders och Stefan Asklöf går igenom vad som är viktigt att tänka på när du planerar dina ägaruttag ur företaget och lyfter aktieutdelning som ett fördelaktigt alternativ till löneuttag över en viss nivå.

Auktoriserade redovisningskonsulten Yvonne Jansson avdramatiserar hållbarhetsredovisningen och konstaterar att företag – stora som små – inte kommer att ha råd att avstå från hållbarhetsredovisning. I intervjun på sidan 18 konstaterar hon också att många företag gör mer än vad de själva kanske tror. Det handlar framför allt om att våga kommunicera.

Nu i november drar Resultat också igång ett nytt koncept – Afterwork med Resultat. När du läser detta har vi hunnit med ett första tillfälle i Norrköping. 12 december kommer vi till Luleå och du som läsare av Resultat är varmt välkommen på Resultats afterwork med Hans Peter Larsson, skatteansvarig på FAR. Han ger oss senaste nytt om skatt för företag och företagare och det finns möjlighet att ställa frågor. Kom och nätverka och ta chansen att träffa andra företagare! Gå in på tidningenresultat.se och anmäl dig. Anmälningskoden hittar du på sidan 2 i tidningen.

Hoppas att vi ses!

Charlotta Marténg, chefredaktör