2019 kan bli ett händelserikt år. På många fronter. En S+MP-regering ska styra, uppbackade av framför allt Centerpartiet och Liberalerna, men ska följa en budget som Moderaterna och Kristdemokraterna la fram och som antogs av riksdagen. Utöver den kom Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet överens om 73 förslag som bland annat innebär en del förändringar på skatteområdet. Det handlar om grön skatteväxling, slopad värnskatt, satsningar för att fler ska kunna bli företagare och tredubblat tak på RUT-tjänsterna. Mycket kan hända.

För att få senaste nytt kring förändringar på skatteområdet se till att besöka oss på tidningenresultat.se, och/eller följ oss på facebook. Snart finns vi även där. På så sätt blir det ännu enklare för dig att ta del av Resultats nyheter där du är. När du vill.

I det här numret fokuserar vi på deklarationen 2019. För många närmar sig deklarationsdags med stormsteg. Om du känner att du inte har full koll passa då på att se vad Resultats experter Carola Lundgren och Jessica Andersson, Revisionären, rekommenderar.

Står du i valet och kvalet kring val av tjänstebil? Missa i så fall inte Bättre resultat på sidan 22 och framåt, som handlar om tjänstebil vs egen bil. Där kan du läsa om hur bonus malus-systemet som infördes förra året slår och vad det egentligen innebär.

GDPR är också fortfarande på mångas läppar, och sedan förordningen trädde i kraft har fler frågor uppstått. På sidan 18 svarar Monica Wendleby exempelvis på vad du ska tänka på kring ditt företags e-postpolicy och hur länge e-post får sparas.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör