Det var svårast att skiljas från papperskalendern. Under ett par månader körde jag dubbelt. En analog i väskan och den digitala i telefonen. I dag har jag bara en – den i telefonen – men det tog sin lilla tid. Med det perspektivet är det inte svårt att förstå att vissa (många?) företagare drar sig för att ställa om sin verksamhet och låta hela sin administration bli digital. Men de som har tagit steget är övertygade: Det blev bara bättre!

På Haga Tårtcompani och Bageri förenar man en klassisk verksamhet långt ifrån det digitala med ett modernt tänk när det kommer till bokföring. Ganska snart insåg de att ju mer som var digitalt, desto bättre kontroll fick de över sin verksamhet. Och det kan ju aldrig vara fel. Under vinjetterna Bättre resultat och Perspektiv på sidan 18 och framåt kan du dyka ner i digitaliseringen och vilka effekter den blockkedjeinspirerade tekniken kan ge.

Att ha kontroll över sin verksamhet handlar också om löner, semesterlöner, semesterskulder och hur man ska räkna ut det nya karensavdraget. Med start på sidan 12 hittar du en liten lönespecial och på vår webb tidningenresultat.se finns det ytterligare artiklar i ämnet. Räkna rätt så blir det enklast både för företaget och de anställda.

Förresten – apropå digitalisering! Du vet väl att om du ska göra affärer med exempelvis din kommun så är det e-faktura som gäller efter 1 april. Mer om det på vår webb!

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör