Den blomstertid nu kommer har precis klingat ut efter skolavslutningen och semestern står för dörren. Förhoppningsvis väntar lite avkoppling och återhämtning. Har du inte hunnit få full koll på vad som gäller kring rätten till semester kan du slå upp sidan 21 och se vad Resultats arbetsrättsexpert Anneli Lönnborg svarar på de vanligaste frågorna.

I detta nummer uppdaterar vi dig också på de nya reglerna rörande hur enfunktions- och flerfunktionsvouchers ska redovisas, och vi hjälper dig att göra rätt vid redovisningen av bilförmånen i arbetsgivardeklarationen. Mer om det på sidan 12.

1 juli införs en rad nya lagar. Bland annat ska moms betalas vid uthyrning av vårdpersonal. Nya skatteregler vid ägarskifte blir också verklighet. När beskedet kom under senvåren var det efterlängtat av många. Resultat har låtit skattekonsulterna Stefan Asklöf och Roger Zinders analysera de nya reglerna.

I början av juni kom ytterligare ett efterlängtat besked. Frågan om beskattning av styrelsearvoden ska på nytt tas upp av Högsta förvaltningsdomstolen. Denna gång ska alla justitieråd medverka vid beslutet. Vad det kommer att leda till är dock inte säkert. Hans Peter Larsson, skatteansvarig på FAR, varnar för att det i värsta fall kan innebära att fler yrkesgrupper där uppdraget är personligt och inte kan knytas till ett aktiebolag riskerar att dras med. Frågan kommer att följas med stort intresse.

Nu tar vi på redaktionen lite sommarledigt och nästa nummer av tidningen Resultat kommer ut i början av september. Följ oss på tidningenresultat.se.

Trevlig sommar!

Charlotta Marténg, chefredaktör