I skrivande stund har vardagen dragit igång för fullt. Skola, jobb, fritidsaktiviteter. Allt ska hinnas med på dygnets 24 timmar. Hur mycket tid lägger du ner på ditt företag en genomsnittlig arbetsvecka? När Visma ställde frågan till småföretagare i Sverige visade det sig att varannan jobbar mer än 40 timmar i veckan. Och sex procent uppgav att de arbetar mer än 60 timmar i veckan. Då är det viktigt med återhämtning. Ett sätt kan vara friskvård. Vill du ha koll på var gränserna går för hur högt ett skattefritt friskvårdsbidrag får vara ska du inte missa artikeln på sidan 8.

Läs också skattekrönikan för att få veta hur FAR tar ansvar för konstruktiv rådgivning inom lagens ramar. Det genom att skydda titeln Auktoriserad Skatterådgivare FAR. En titel som numera bara får användas av rådgivare som gått FARs etikkurs och klarat examensprovet.

I detta nummer reder vi också ut vad som gäller kring redovisning av immateriella tillgångar, vad du ska tänka på om du ska etablera ditt företag utomlands och vad som krävs för att även mindre företag ska ha en chans i upphandlingar.

Och du – har du hört talas om ekonommikation? Det är controllerns framtid och något som du kan dra nytta av för att utveckla ditt företag. Läs om controllerns förändrade roll på sidan 20 och framåt.

Jag vill också passa på att välkomna Kim Lavin, auktoriserad revisor. Han tar över som en av Resultats experter efter Jan Kjäll. Så se till att mejla din fråga till Kim eller någon av våra andra experter på experterna@far.se.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör