Nu är vi inne i mitten av februari och sakta men säkert går vi mot ljusare tider. I alla fall sett till solens upp- och nedgång. Världsläget i övrigt ser kanske inte lika ljust ut. När denna tidning skickades till tryck dominerades rubrikerna av coronaviruset och Storbritanniens utträde ur EU. Händelser utanför Sverige, men som ändå kan sätta stora av tryck på det svenska företagandet.

Vad gör man som företagare om betalningen från den största kunden plötsligt uteblir? Inte bara du som företagsledare kan bli stressad, så kan även ditt företag. Christer Backman, vd på Plana Juridiska, möter dagligen företagare där företagen är ekonomiskt stressade. Kassan sinar och ekonomin går inte ihop. Läs Bättre resultat på sidan 22 och få tips på hur du kan vända ett ekonomiskt stressat företag till ett bra företag.

Deklarationstiderna närmar sig också. Några förändringar finns att tänka på i år som sänkt bolagsskatt, EBITDA och schablonintäkter på periodiseringsfonder. Missa inte deklarationsspecialen på sidan 16.

I detta nummer finns också del 2 i vår miniserie om fåmansbolag och vad man får och inte får göra som delägare under karenstiden. Intressant läsning!

Vad vill du att vi ska skriva om i Resultat under året som kommer? Hör av dig med tips och synpunkter! charlotta.marteng@far.se

Trevlig läsning och trevliga helger!

Charlotta Marténg, chefredaktör