Tågen som rullar ut från Stockholms centralstation brukar vara välfyllda av pendlare en vanlig vardagseftermiddag. Under våren har vagnarna rullat näst intill tomma, då flertalet resenärer valt att arbeta på distans. Och resandet för nöjes skull försvann helt under några månader.

I början av juni kom beskedet många väntat på: resandet inom Sverige öppnas upp igen. Visserligen med rekommendationen att resa ansvarsfull och fortsatt hålla social distans. Men ändå.

Det råder delade meningar om beskedet är bra eller dåligt för utvecklingen av antalet smittade av covid-19. Men klart är att det välkomnas av många företagare, framför allt inom turismnäringen. För dem är det här en chans att överleva och slippa se sitt företag slås till marken av coronaviruset.

Situationen i samhället har gjort att många av oss hastigt har fått ställa om och hitta nya sätt att arbeta. Så även vi på Resultat. Att ”göra tidning” är en kreativ process där idéer stöts och blöts. I stället för att samlas runt ett bord på kontoret har vi nu mötts online, och fått bekanta oss med varandras tillfälliga arbetsplatser i hemmet. Säkert känner du igen dig. Men visste du att hemmakontoret kan få skattekonsekvenser? På sidan 18 reder Resultat med hjälp av redovisningsexpert Louise Sjödin på KPMG ut vad som gäller när man flyttar hem kontoret under coronakrisen. Det som är skattefritt för en kan nämligen vara skattepliktigt för en annan.

Nästa nummer av Resultat kommer ut i slutet av augusti – till dess kan du följa oss på webben eller via Facebook.

Trevlig sommar!

Charlotta Marténg, chefredaktör