Föreningen, som drivs utan vinstintresse, är ett samarbetsforum för företag, näringslivsorganisationer och kulturinstitutioner med intresse för och erfarenhet av kultursponsring och närliggande områden såsom miljö- och naturvård, forskning och utbildning. Föreningens ändamål är att bland medlemmarna utbyta erfarenheter och ge information om näringslivets sponsring av kultur inkluderande områden som miljö- och naturvård, utbildning och forskning, tillvarata medlemmarnas intressen i sponsringsfrågor beträffande kultur och närliggande områden, utanför medlemskretsen sprida kunskap om och förståelse för sponsringens syften och villkor samt främja näringslivets och kulturinstitutionernas intresse för kultursponsring. Verksamhetsåret 1997 uppgick antalet registrerade medlemmar till 155 st, varav 99 st representerade näringslivet och 56 st kulturinstitutioner. Föreningen hade under året en nettoomsättning om 288 000 kronor. Av årsredovisningen för år 1997 framgår att föreningen har fem (relativt stora) företag som sponsorer.

RNs förhandsbesked (plenum)

”RN bedömer att uppdrag som styrelseledamot i Föreningen ., med hänsyn till verksamhetens art och omfattning, är förenligt med kravet i 15 § första stycket revisorslagen. Ni kan således åta Er uppdraget.

RN vill göra Er uppmärksam på Er skyldighet att i yrkesutövningen iaktta de allmänna jävbestämmelserna i 14 § revisorslagen. Särskilt bör uppmärksammas risken för att förtroendet till Ert oberoende och Er självständighet som revisor kan rubbas om t.ex. sponsor till föreningen också är klient till Er. Detta förhandsbesked upphör att gälla om förhållandena ändras eller vid författningsändringar som påverkar den fråga beskedet avser.”

Kommentar

Samtliga dessa förhandsbesked ligger i linje med RNs hittillsvarande praxis. I fall 8 upplyses det att sekreterarens arbete ska revideras av föreningens auktoriserade revisor och att sökanden således inte kommer att vara ”direkt medelsförvaltare” i sin egenskap av skattmästare. Här kan noteras å ena sidan att sökandens roll och ansvar som skattmästare inte påverkas av att föreningen har en extern auktoriserad revisor och å andra sidan att det inte är något som hindrar att en auktoriserad revisor sköter medelsförvaltningen i en ideell förening som inte är revisionsklient till revisorn eller dennes byrå och där förening-ens verksamhet inte heller har andra beröringspunkter med revisionsverksamheten som kan rubba förtroendet till revisorns opartiskhet eller självständighet. Den berörda upplysningen torde alltså inte ha haft någon betydelse för utgången i ärendet.

Anders Strömqvist