Revisorsnämnden meddelar godkände revisorn A-son varning.

En revisor är enligt 20 § lagen (1995:528) om revisorer (revisorslagen) skyldig att lämna Revisorsnämnden (RN) de uppgifter som behövs för nämndens tillsyn.

RN har den 28 augusti 2001 förelagt A-son att senast den 2 oktober 2001 yttra sig över en underrättelse som inkommit från Skattemyndigheten i Z-stad, besvara ett antal frågor samt inge viss granskningsdokumentation. Yttrande och begärd dokumentation inkom emellertid inte.

A-son förelades därefter på nytt den 9 oktober 2001 att inkomma med yttrande och dokumentation inom två veckor från det att han fick del av föreläggandet. I föreläggandet erinrades han om att underlåtenhet att lämna begärda uppgifter till RN utgör ett allvarligt åsidosättande av en revisors skyldigheter. A-son fick del av föreläggandet den 25 oktober 2001 och skulle således ha inkommit med yttrande och begärd dokumentation senast den 8 november 2001. Yttrande och begärda handlingar har dock ännu inte inkommit. A-son har inte heller på annat sätt hört av sig till RN.

Genom sin underlåtenhet att lämna de uppgifter och de handlingar som begärts har A-son på ett allvarligt sätt åsidosatt sina skyldigheter som revisor. Med stöd av 22 § andra stycket revisorslagen meddelar RN A-son varning.

A-son föreläggs vidare att inom två veckor från mottagandet av detta beslut inkomma med yttrande och dokumentation i enlighet med RNs föreläggande den 28 augusti 2001. Om A-son inte efterkommer föreläggandet kan RN komma att upphäva hans godkännande som revisor.