Propositionens huvudsakliga innehåll

I propositionen lämnas förslag till ändringar i lagen (2004:629) om trängselskatt. Förslaget innebär bland annat att ett beskattningsbeslut om trängselskatt ska omfatta en kalendermånad i stället för som i dag ett kalenderdygn. Beskattningsbeslut av Vägverket genom automatiserad behandling ska fattas senast den 20 i kalendermånaden efter den månad som beslutet avser. Betalning av skatt ska ske senast den sista dagen i andra kalendermånaden efter den månad som beslutet avser.

Vidare föreslås att det nu gällande undantaget från förvaltningslagens (1986:223) bestämmelser om underrättelse och motivering av myndighets beslut tas bort. Skattskyldiga ska därmed underrättas om beskattningsbesluten och besluten ska innehålla de skäl som har bestämt utgången.

I propositionen föreslås att expeditionsavgiften slopas. Tilläggsavgiften ska vara den enda avgift som tas ut vid försenad betalning. En höjning av avgiften till 500 kr föreslås. Beslut om tilläggsavgift genom automatiserad behandling ska fattas senast 20 dagar efter den dag då skatten skulle ha betalats.

Ett undantag från förvaltningslagens regler om rättelse och omprövning föreslås beträffande beslut av Vägverket. Rättelse av uppenbart oriktiga beslut ska redan i dag under vissa förutsättningar beslutas av Vägverket med stöd av en bestämmelse i lagen om trängselskatt.

En tidsfrist föreslås för Skatteverket att fatta beslut när Vägverket dessförinnan inte fattat något beslut genom automatiserad behandling. Vidare föreslås en tidsfrist för Skatteverket att fatta omprövningsbeslut på eget initiativ. Denna löper ut 60 dagar efter det första beslutet som fattats i frågan och överensstämmer med fristen för de skattskyldiga att begära omprövning. Om Skatteverket på eget initiativ fattat ett omprövningsbeslut ska en begäran om omprövning av det beslutet ges in senast 60 dagar efter beslutsdagen.

Regeringens förslag avser att råda bot på vissa administrativa problem med betalningen av trängselskatt. Främst gäller det omständigheterna att betalning ska ske utan avisering och att betalningstiden är kort. Ändringarna innebär stora förenklingar för de enskilda och för inblandade myndigheter. Myndigheternas totala kostnader för uppbörd och service beräknas minska liksom antalet omprövningsärenden m.m. när antalet beslut blir färre. Indrivningen kommer att bli effektivare när besluten avser en längre period och därmed också större belopp.

Utöver ändringarna i lagen om trängselskatt föreslås ett förtydligande i vägtrafikskattelagen (2006:227) när det gäller vilken myndighet som ska besluta om befrielse från dröjsmålsavgift. Med anledning av detta föreslås även en ändring av en hänvisning i lagen (1972:435) om överlastavgift. I vägtrafikskattelagen föreslås vidare ett undantag från förvaltningslagens regler om rättelse och omprövning beträffande Vägverkets beslut om vägtrafikskatt genom automatiserad behandling. Sådana beslut som är uppenbart oriktiga ska redan i dag under vissa förutsättningar rättas av Vägverket med stöd av en bestämmelse i vägtrafikskattelagen.

De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 juli 2008.