Man slutar väl aldrig att förvånas över hur snabbt tiden går. Robert Påhlsson har varit Skattenytts huvudredaktör i fem år. Christer Silfverberg och Kristina Ståhl har varit biträdande redaktörer i inte mindre än sju år.

Nu tycker vi att det är dags att låta andra krafter ta vid. Den nye huvudredaktören Mattias Dahlberg är docent vid Handelshögskolan i Stockholm, och disputerade 2000 på avhandlingen Svensk skatteavtalspolitik och utländska basbolag. Den nye biträdande redaktören, Roger Persson Österman, är docent vid Juridiska Fakulteten vid Stockholms universitet. Han disputerade 1997 på avhandlingen Kontinuitetsprincipen i den svenska inkomstbeskattningen.

Vi har haft turen att finna efterträdare som är etablerade forskare med stora kunskaper och arbetskapacitet. Det känns varken tungt eller osäkert att lämna Skattenytt i deras händer. Tvärtom väntar vi med spänning på att se hur tidskriften kommer att utvecklas under deras kompetenta ledning. Välkomna och lycka till Mattias och Roger!

Till sist vill vi samfällt och med värme tacka alla er läsare och författare, som under vår tid som redaktörer läst och lämnat bidrag till tidskriften. Redaktionen är viktig, men ni är oumbärliga! Vi hoppas att ni fortsätter läsa och skriva för Skattenytt.

Robert Påhlsson

Christer Silfverberg

Kristina Ståhl