I artikeln behandlas reglerna för rätt till skattereduktion för hushållsarbete samt en del av de gränsdragningsproblem som den nya lagen har fört med sig.

1 Inledning

Den 1 juli 2007 trädde lagen (2007:346) om skattereduktion för utgifter för hushållsarbete i kraft. Lagen innebär att en i Sverige obegränsat skattskyldig privatperson, som vid årets utgång är minst 18 år, har rätt till skattereduktion för utgifter för hushållsarbete. Skattereduktion medges med 50 procent av den utgift för hushållsarbete som personen har betalt under beskattningsåret, dock högst 50 000 kr för beskattningsåret. Om det sammanlagda underlaget för skattereduktion understiger 1 000 kr medges inte skattereduktion.

Även begränsat skattskyldiga fysiska personer har under vissa förutsättningar rätt till skattereduktion (som inte tas upp i detta sammanhang).

2 Villkor för skattereduktion

För att skattereduktion ska kunna tillgodoräknas krävs att följande förutsättningar är uppfyllda:

  • Det utförda hushållsarbetet är hänförligt till sökandens eller dennes föräldrars hushåll (föräldrarna ska vara bosatta i Sverige)

  • Den som utför hushållsarbete ska ha F-skattsedel antingen när avtalet om arbete träffades eller när ersättningen betalades ut. (För utländskt företag gäller dock att det räcker med intyg eller annan handling som visar att företaget, i sitt hemland, genomgår motsvarande kontroll som innehavare av F-skattsedel i fråga om skatter och avgifter.)

  • Arbetet får inte utföras av en närstående eller av ett företag i vilket sökanden eller närstående till denne, direkt eller indirekt, genom en ägarandel eller på annat sätt har ett väsentligt inflytande.

3 Vad räknas till hushållsarbete?

Enligt 4 § räknas följande som hushållsarbete:

  • Städarbete eller annat rengöringsarbete som utförs i bostaden.

  • Vård av kläder och hemtextilier som utförs i bostaden.

  • Matlagning som utförs i eller i nära anslutning till bostaden.

  • Snöskottning som utförs i nära anslutning till bostaden.

  • Häck- och gräsklippning samt krattning och ogräsrensning på tomt eller trädgård i nära anslutning till bostaden.

  • Barnpassning som utförs i eller i nära anslutning till bostaden samt lämning och hämtning till och från förskola, skola, fritidsaktiviteter eller liknande.

  • Annan omsorg eller tillsyn än barnpassning som en person behöver och som utförs i eller i nära anslutning till bostaden eller i samband med promenader, bankbesök, besök vid vårdcentral eller andra liknande enklare ärenden.

Som hushållsarbete räknas dock inte det arbete för vilket försäkringsersättning lämnats eller bidrag, eller annat stöd lämnats från staten, en kommun eller ett landsting.

4 Krav på ansökan

Ansökan om skattereduktion ska göras skriftligen och den ska ha kommit in till Skatteverket senast den 1 februari året efter det beskattningsår arbetet har utförts och betalats. Till ansökan ska fogas en kopia av fakturan eller motsvarande handling som anger vilket hushållsarbete som har utförts och hur stor del av utgiften som avser hushållsarbete.

5 Antalet nyregistrerade företag i branschen har ökat

Den nya lagen har medfört att antalet nyregistrerade företag i städ- och omsorgsbranschen har ökat. Av Skatteverkets register framgår att t.o.m. september i år hade drygt 1 300 nya städ- och omsorgsföretag tilldelats F-skattsedel. Motsvarande siffra för samma period 2006 var knappt 1 000 st. De nya företagen är i många fall beroende av att de tjänster som de erbjuder omfattas av skattereduktionen eftersom det kan vara avgörande för att få tjänsterna sålda. Den som köper en tjänst behöver också veta om skattereduktion kommer att medges eftersom det kan vara avgörande för om personen har möjlighet att köpa tjänsten. Såväl den som säljer som den som köper hushållstjänster behöver därför redan i ett inledande skede ha klart för sig om den tjänst som ska utföras omfattas av reglerna för skattereduktion eller inte. Behovet av ett förtydligande av vilka tjänster som omfattas av skattereduktion och vilka som inte gör det är därför mycket stort. Lagtext och förarbeten ger inte svar på alla frågor om gränsdragningar. För att få klarhet i frågan om vilka tjänster som omfattas av reglerna om skattereduktion vänder sig såväl företagare som privatpersoner till Skatteverket för att få svar på frågan om just den tjänst som de planerar att erbjuda eller köpa omfattas av den nya lagen. Nedan följer en sammanställning av en del av de frågeställningar som väckts i samband med den nya lagens införande.

6 Gränsdragningsproblem

4 § är detaljerad och beskriver olika former av tjänster som berättigar till skattereduktion. I prop. 2006/07:94 återfinns ytterligare beskrivningar av vad som räknas till hushållsarbete och vad som inte gör det. I vissa fall begränsar skrivningarna i propositionen lagtexten medan skrivningarna i andra fall utvidgar antalet tjänster som ger rätt till skattereduktion.

Ett exempel där texten i förarbetena begränsar tillämpningen av lagtexten är beskrivningen av städarbete eller annat rengöringsarbete som utförs i bostaden. I prop. 2006/07:94 sid. 41 anges att till de tjänster som, enligt regeringens uppfattning, bör omfattas av en skattereduktion hör i första hand vad som skulle kunna benämnas hushållsarbetets kärnområden. I författningskommentaren till första strecksatsen i 4 § har tillämpningsområdet ytterligare snävats in genom att man där anger att med rengöring avses t.ex. arbete i form av diskning och fönsterputsning och motsvarande sysslor som måste göras för att en bostad ska vara i gott skick.

I propositionen används begreppen ”hushållsarbetets kärnområden” och ”gott skick” för att avgränsa rätten till skattereduktion. Det hade varit att föredra att man redan i lagtexten hade angett att till hushållsarbete räknas sådana sysslor inom hushållsarbetes kärnområde som måste utföras för att bostaden ska vara i gott skick. I propositionen hade det räckt med att ge exempel på sådana arbeten. Som lagtexten nu är utformad begränsar skrivningarna i propositionen lagtextens definition på städ- och rengöringsarbete vilket i sig skapar ytterligare problem vid tillämpningen av den nya lagen.

När det gäller skattereduktion för utgift för trädgårdstjänster är förhållandena de motsatta. I 5 e strecksatsen anges att till hushållsarbete räknas häck- och gräsklippning samt krattning och ogräsrensning som utförs på tomt eller i trädgård i nära anslutning till bostaden. På sid. 41 i propositionen anges följande: ”En förutsättning för skattereduktion bör därför vara att det arbete som omfattas av skattereduktion avser normalt, återkommande arbete av löpande karaktär som utförs i syfte att hålla tomten eller trädgården i acceptabelt skick och som inte kräver några specialistkunskaper” När det gäller trädgårdsarbete har man i förarbetena valt att utvidga rätten till skattereduktion till alla arbeten av löpande karaktär för att hålla tomten eller trädgården i acceptabelt skick.

Nedan följer en redogörelse för en del av de gränsdragningsproblem som lagen för med sig.

7 Städarbete eller annat rengöringsarbete

De flesta av de städtjänster som i dag tillhandahålls medför rätt till skattereduktion. I takt med att lagen får genomslagskraft ökar frågeställningarna om var gränserna går för ”kärnområde” och ”gott skick”. Nya företag startas och affärsidéerna är många. En fråga som dykt upp är om ett företag som hjälper hushåll att skapa ordning och reda genom förslag på omstrukturering och hjälp med utrensning av onödiga saker, kan marknadsföra sina tjänster som sådana som ger rätt till skattereduktion. Resultatet av ett sådant arbete är givetvis att hemmet ser mer städat ut, dvs. är i ett gott skick. Arbetet som leder dit är dock, enligt Skatteverkets uppfattning, inte ett sådant arbete som medger rätt till skattereduktion. Arbetet med att omorganisera ett hem kan inte räknas som ett återkommande städarbete och det krävs även specialistkunskaper för att utföra ett sådant arbete.

Ett annat område där gränsdragningarna diskuterats är tjänster som berör flytt och flyttstädning. I propositionen har man angett att flyttstädning är att hänföra till sådant arbete som medför rätt till skattereduktion samt att även att flyttning av möbler i samband med städning omfattas av reduktionen. Däremot räknas inte flytthjälp dvs. flytt av möbler till eller från en bostad, till en sådan tjänst som ger skattereduktion.

8 Matlagning som utförs i eller i nära anslutning till bostaden

En annan tjänst som omfattas av skattereduktion är matlagning i bostaden eller i nära anslutning till bostaden. Av författningskommentaren till 4 § framgår att arbetet kan avse matlagning som utförs i eller i nära anslutning till bostaden. Med detta avses även sådan matlagning som sker i trädgården, exempelvis grillning. Matlagning som sker för avhämtning eller leverans till bostaden, omfattas däremot inte. Även här finns det behov av gränsdragningar. Ett exempel är frågan om en person som bor i ett seniorboende har rätt till skattereduktion för den del av kostnaden som avser matlagning i den gemensamma matsalen som är belägen nära bostaden. Skatteverkets uppfattning är att utgift för mat som lagas i gemensamhetsanläggning bör jämställas med utgift för avhämtning av mat eller catering varför skattereduktion inte kan medges, inte ens i de fall där matsalen ligger nära bostaden.

9 Häck- och gräsklippning samt krattning och ogräsrensning

När det gäller trädgårdstjänsterna är det lagstiftarens avsikt att ge en uttömmande exemplifiering av vad som ska räknas till hushållsarbete som ger rätt till skattereduktion. I propositionen, sidorna 41 och 42 anges följande: ”En förutsättning för skattereduktion bör därför vara att det arbete som omfattas av skattereduktion avser normalt, återkommande arbete av löpande karaktär som utförs i syfte att hålla tomten eller trädgården i acceptabelt skick och som inte kräver några specialistkunskaper”. I författningskommentaren väljer man därefter att begränsa tillämpningen genom att ange att annan form av trädgårdsskötsel än vad som anges i strecksatsen, t.ex. trädfällning, planteringsarbeten och beskärning av träd inte omfattas av skattereduktion. Antalet frågeställningar och gränsdragningar om vad som är sådant arbete som krävs för att hålla trädgården i acceptabelt skick är många t.ex.

  • vattning av trädgård räknas inte upp i strecksatsen; betyder det att man inte kan få skattereduktion för utgift för vattning av trädgård?

  • kan man få skattereduktion för plockning av mördarsniglar?

  • vad är en buske och vad är ett träd?

  • ”viltsådda” träd, småplantor, är det ogräs eller träd?

10 Slutreflektion

Det är viktigt att vi hela tiden arbetar för att få enkla och tydliga regler som är enkla att förstå, tillämpa och administrera. Det är bra att lagstiftaren arbetar med att lösa problem med att privata tjänster ofta köps och säljs svart. Man måste ändå ställa sig frågan om den lagstiftningsteknik som har använts i den aktuella lagen uppfyller de krav som ett modernt samhälle bör kunna ställa på ny lagstiftning. Det bör vara ett krav att den som har för avsikt att köpa eller sälja tjänster direkt ur lagtexten ska kunna utläsa om den aktuella tjänsten omfattas av reglerna om skattereduktion. Genom sin utformning och sett i ljuset av den omfattande propositionstexten är lagen om skattereduktion för utgift för hushållsarbete svårläst och oförutsägbar för den som vill köpa eller sälja tjänster som medger rätt till skattereduktion.

För närvarande pågår en översyn av bestämmelserna, Dir 2007:104. I samband med översynen borde man även belysa de gränsdragningsproblem som lagen medfört. Man borde också pröva alternativa lösningar till skattereduktion. Om lagstiftaren väljer att blunda för gränsdragningsproblemen kan det innebära att såväl Skatteverket som domstolarna kommer få ägna oproportionerligt stora resurser åt att lösa gränsdragningsproblem som t.ex. när en planta blir ett träd och om mossa som växer på stenplattor är ogräs.

Från och med den 1 januari 2008 har även den som har fått en förmån av hushållsarbete rätt till skattereduktion. Lagändringen innebär inte några förändringar när det gäller de gränsdragningsproblem som jag belyst i artikeln.

Pia Blank Thörnroos

Pia Blank Thörnroos är rättslig expert vid Skatteverkets huvudkontor.