Kära läsare! Nu har det gått ett halvår sedan jag och mina biträdande redaktörer tog rodret. Jag hoppas naturligtvis att du märker att just vi jobbar med SkatteNytt. Vi som sitter mitt i verkligheten, och till och med försöker styra över den, har själva svårt att se om något är annorlunda i tidskriften. Att layouten är en annan har vi förstås sett, men hur är innehållet?

Jag vill gärna bjuda in dig till ett samtal om tidskriften. Det är bara att mejla eller ringa. Jag tycker särskilt att det vore roligt att höra om målet att vara snabb, aktuell och samtidigt djup nås. SkatteNytt vill vara det första alternativet för läsaren och för författaren när det gäller skatt och redaktionen kommer inte att vara nöjd förrän så är fallet.

Något som väckt reaktioner från läsekretsen är den gästkrönika som Rune Andersson författade. En reaktion syns i detta nummer, där debatten fortsätter. SkatteNytt avser att fortsätta med detta nya grepp och förslag på namn på skribenter som kan ha något angeläget att säga mottas tacksamt.

Att kombinera kärnfull snabbhet med analytiskt djup kan vara en contradiction. Det finns självklart ett behov av längre tidlösa skatteartiklar. Helt enkelt fina vetenskapliga artiklar, som tillför ny kunskap genom sin behandling av materialet, det material som redan är känt, men som belyses på ett nytt och oväntat sätt.

Under hösten hoppas vi kunna publicera ett extra nummer som kommer att distribueras utan extra kostnad för dig. Numret kommer att innehålla ett mindre antal tidlösa artiklar författade av forskare i skatterätt. Förhoppningen är att du kommer att ha nytta och glädje av dessa längre artiklar. SkatteNytt vill också med denna satsning hjälpa forskarna att få en plattform för deras vetenskapliga gärning i en tid när en artikel på 15 sidor uppfattas alltför lång.

Under hösten kommer också hemsidan utvecklas, den behöver nog en viss modernisering (sic).

Jag hoppas att du haft en riktigt skön sommar och jag hoppas att du kommer att finna det mödan värt att följa redaktionens arbete med SkatteNytt under hösten. Hösten kommer att bli mycket spännande med bland annat ett val, som kan komma att få stor betydelse för alla oss som läser och skriver i SkatteNytt.

Stockholm i den heta månaden juli

Roger Persson Österman