När du läser vad jag skrivit är dagarna betydligt ljusare. Det är härligt. Som läsare av SkatteNytt har du också ett härligt år att se fram emot. Redan i detta nummer finns mycket intressant läsning. Särskilt glad är jag att vi kan erbjuda en högst aktuell kommentar till de viktiga ”treaty override” målen, som glädjande nog blev ”treaty ride” istället. Av stort intresse är naturligtvis också Peter Melz artikel, som berör verkligt grundläggande inkomstskatterättliga frågor. Jag vill också passa på att tipsa om Jacob Roupes debattartikel som kan roa eller förarga, beroende på tycke och smak.

Jag vill här också passa på att nämna att nästa nummer 3 i år är ett temanummer i anledning av att SkatteNytts rättsfallskommentarshäfte (det årliga nummer 6) kommit ut i 20 år. Häftet skapades ursprungligen av Peter Melz som skall ha all ära för detta. Temat för numret är passande nog Regeringsrättens domskäl. Numret kommer i slutet av februari.

SkatteNytt inbjuder också till symposium och fest för att fira 20 års jubileet. Festen går av stapeln den 10 mars i Stockholm och jag hoppas att du vill komma och glädjas med oss. Håll utkik efter information!

Stockholm i väntan på det nya året

Roger Persson Österman