Redaktionens spalt i förra numret 3 inleddes med tankar kring snö. När dessa rader skrivs har vi stockholmare börjat ana våren. Solen värmer plötsligt. Det är ljusare ute. Spirande växtlighet kan anas.

Vad kan vara bättre än att avnjuta ett nytt nummer av Skattenytt i samband med att ljuset i tunneln skymtas och att blomstertiden närmar sig? Särskilt som numret har en processuell touch. Processen, eller ”förfarandet” som det nu heter, är beskattningens infrastruktur.

Jag är särskilt nöjd med att kunna presentera Lennart Wittbergs tankar kring Skatteverkets roll i samhället. Han finner att kraven på Skatteverket från medborgare, företag och uppdragsgivare hela tiden ökar. Han tröttas emellertid inte av detta, utan finner det tvärtom rimligt och bra. Han menar att Skatteverket helst ska överträffa dessa förväntningar. Är inte detta ett budskap som hör våren till – en ljusnande framtid?

Att skattebetalare vill göra rätt för sig är knappast något dåligt. Staffan Andersson delar med sig av sin stora kunskap på detta område i en mycket informativ artikel om frivilliga rättelser. Andersson anser att samarbetet med Skatteverket har fungerat mycket bra. Han visar därmed tydligt att Skatteverket kan vara en sådan samarbetspartner som Wittberg beskriver. Mera sånt!

Detta var bara två av de intressanta artiklar som nummer 4 erbjuder. Redaktionen önskar dig mycket nöje med läsningen och vi önskar att vårsolen skall lysa just på dig.

Roger Persson Österman, i början av mars, Stockholm