Det häfte som nu hålls i handen är producerat av en delvis ny redaktion och en ny samarbetspartner för produktion av tidskriften. Två stora förändringar som båda förtjänar en presentation. Redaktionen består numera av Pernilla Rendahl, Stefan Olsson, Katia Cejie och redaktionssekreterare Annika Svanfeldt.

Pernilla Rendahl är docent i finansrätt vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet och disputerade 2008 på en avhandling avseende mervärdesbeskattningen av digitala tjänster i EU, Australien och Kanada. Därefter har Pernilla i huvudsak fortsatt forska om mervärdesskatt samt jämförelser mellan mervärdesskatt och inkomstskatt. Pernilla har tidigare varit biträdande redaktör, men tar nu över ansvaret som redaktör efter professor Roger Persson Österman.

Stefan Olsson är professor i finansrätt vid Karlstads universitet. Efter disputationen 2001 på en avhandling som behandlade punktskatter ur både ett europeiskt och svenskt perspektiv har Stefan forskat om konstitutionella frågor och sambandet mellan redovisning och beskattning. Stefan fortsätter som biträdande redaktör och är fortsatt ansvarig redaktör för den akademiska årsskriften.

Katia Cejie är docent i finansrätt vid Uppsala universitet. 2010 disputerade hon på en avhandling om utflyttningsbeskattning. Efter disputation har Katia forskat inom en rad olika ämnesområden med fokus på EU-rättens och skatteavtalens betydelse för svensk skatterätt. Katia har tidigare varit såväl redaktionssekreterare som ledamot i redaktionskommittén för SkatteNytt, men är numera biträdande redaktör.

Annika Svanfeldt är verksam som skattejurist vid PwC i Stockholm och tar över som redaktionssekreterare efter Weronica Sjöberg.

Den nya redaktionen vill ta tillfället i akt att tacka både Roger och Weronica för det fantastiska arbete som de har gjort för SkatteNytt. Weronica som pålitligt har organiserat arbetet med produktionen och redaktionskommittén – Tack! Roger som har tillåtit diskussioner och initierat diskussioner med högt i tak men med omtanke om människorna bakom namnen – Tack!

Efter många års samarbete med Iustus förlag AB är detta nummer producerat av eddy.se. Vi ser ljust på framtiden och ett givande samarbete med eddy.se. Hela redaktionen vill även rikta ett särskilt tack till Fredrika Engvall och Marita Dehlin på Iustus för all hjälp genom åren – Tack!

Nu till detta nummer av SkatteNytt. Numret bjuder på flera intressanta artiklar och vi hoppas att läsaren ser att tidskriften fortsatt är en oberoende tidskrift som även fortsättningsvis kommer att ge intressanta analyser och kommentarer inom hela det skatterättsliga fältet. Inom ramen för detta diskuteras exempelvis bevisfrågor vid skönsbeskattning i en artikel skriven av Johanna Hållén och betänkandet om skattemål vid förvaltningsdomstolarna, SOU 2014:76, behandlas av Pia Cedermark och Hanna Kristiansson. Vi hoppas att Ni får en fortsatt intressant och utmanande läsning i detta och kommande nummer.

Pernilla Rendahl Stefan Olsson Katia Cejie