Kära läsare! I din hand håller du nu den sjunde utgåvan av Skattenytts Akademiska Årsskrift. I årets nummer finns endast en artikel, men samtidigt en mycket angelägen artikel om subjektiva rekvisit i skatterätten. Artikeln har genomgått sedvanlig, vetenskaplig anonymiserad granskning. Således har både författare och granskare varit okända för varandra. Granskningen har i första hand syftat till att säkerställa att artikeln har hållit en godkänd vetenskaplig kvalitet. Granskaren har även haft möjlighet att lämna kommentarer och föreslå förbättringar av artiklarna.

I detta nummer medverkar följande författare:

Robert Påhlsson är professor i skatterätt vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet. Påhlsson disputerade 1995 på en avhandling om Riksskatteverkets rekommendationer och hans författarskap har till stor del ägnats åt de konstitutionella förutsättningarna för lagstiftning och rättstillämpning på skatteområdet. Han har även behandlat olika frågor inom företagsbeskattning och mervärdesskatt i sina verk.

Avsikten är att även fortsättningsvis producera ett Akademiskt nummer per år. Redaktionen tar gärna emot bidrag till 2018 års utgåva. Granskade och accepterade artiklar publiceras även digitalt på Skattenytts webbsida så snart de är färdiga. Avslutningsvis vill redaktionen tacka alla som på något sätt deltagit i produktionen av denna årsskrift.

Stefan Olsson