Årets sista häfte i SkatteNytt (och mitt sista häfte som redaktör) är en spännande mix av artiklar och kommentarer som lyfter ämnen som behöver diskuteras vidare på lagstiftningsnivå. Diskussioner om skatterättens funktion i media, ex vis paradisläckan kan stundom synas onyanserad, men likväl lyfter den skatterättens centrala roll i vårt samhälle. Olika ideologier och teorier kan utveckla skatterätten i flera olika riktningar, vilket håll som blir avgörande kommer troligen att diskuteras långt mer både i SkatteNytt, andra tidskrifter och media.

Istället för att presentera samtliga artiklar tänkte jag ta tillfället i akt och tacka mina medarbetare på SkatteNytt för den tid som jag har arbetat med tidskriften. Det var ursprungligen Roger Persson Österman som ringde mig och frågade om jag ville bli biträdande redaktör och jag är i efterhand glad till att jag tackade ja. Jag har fått möjlighet att lära känna nya människor och diskutera alla olika delar av skatterätten med oerhört kvalificerade personer. Mitt mål som redaktör har varit att lyfta fram fler fördjupande artiklar i SkatteNytt och även om jag har varit den första kvinnliga redaktören för SkatteNytt, tror jag inte att jag kommer att vara den sista. Det finns många kompetenta personer som kan arbeta vidare med SkatteNytt och det känns tryggt att lämna över rodret till Stefan Olsson.

Tack till Katia Cejie, Stefan Olsson, Roger Persson Österman och Ann-Sophie Sallander som har varit medredaktörer i olika former. Tack till samtliga redaktionssekreterare, Iustus och eddy.se för lärorikt samarbete. Stort tack till hela redaktionskommittén för ert fantastiska stöd och intressanta diskussioner.

Tack för den här tiden,

Pernilla Rendahl