Ännu en månad har gått sedan senaste häftet av SkatteNytt distribuerades. Det här häftet av SkatteNytt är det fjärde för året och bjuder på spännande läsning. Den första artikeln är en intervju gjord av Richard Hellenius och Kerstin Nyquist med Peder André där han avslöjar sina tankar och funderingar efter att ha slutat som ordförande i Skatterättsnämndens avdelning för direkt skatt.

Den andra artikeln, skriven av Hanno Kirsch och Johan Lorentzon, fokuserar på redovisningsfrågor och särskilt den nya IFRS standarden 15 som kommer att introduceras 2018 avseende en femstegs-modell för att fastställa intäkter. Den tredje artikeln behandlar frågan om misstagsinbetalningar till skattekontot och är skriven av Nils-Bertil Morgell.

De två efterföljande artiklarna är debattinlägg. Den första är skriven av Torsten Fensby och lyfter frågan om vad som händer med det internationella samarbetet inom skatterätten efter att Trump har installerats som president i USA. Den andra är skriven av Hans Peter Larsson och diskuterar 3:12-reglernas förändring ytterligare ett varv. Sist men inte minst, avslutar Mikael Ek häftet med information om nyutgiven litteratur.

Med förhoppning om att våren snart är i antågande!

Pernilla