Kära läsare!

I skrivande stund är det semestertider och mycket varmt i stora delar av landet. Det är kanske inte helt rätt tillfälle, men jag vill ändå passa på att uppmana de läsare som har idéer och uppslag till spännande skatterättsliga artiklar att inte tveka att sända in manus och utkast till redaktionen! Läs gärna våra skrivregler som är publicerade på www.skattenytt.se.

Först ut i detta nummer är Coen Deij med en uppföljning av den nyligen publicerade artikeln om begreppet skatteförmån i samband med den s.k. ventilen i ränteavdragsbegränsningsreglerna. I denna artikel är fokus istället på begreppet affärsmässigt motiverat.

Nils-Bertil Morgell och Kristina Skottke Karlsson behandlar i en artikel skadestånd vid betalningssäkring och kvarstad. Artikeln innehåller bl.a. en genomgång av Justitiekanslerns beslut avseende skadestånd i dessa ärenden.

Andreas Hansson och Roger Persson Österman presenterar i en artikel en sammanfattning av en rapport om internprissättning och skattetillägg som de har skrivit på uppdrag av Svenskt Näringsliv. I artikeln följs också rapporten upp med avgöranden som kommit efter att rapporten färdigställts.

Eleonor Kristoffersson lämnar en sammanfattning från en internationell konferens om Taxpayers Rights i Minnesota, där hon medverkade som svensk rapportör.

Detta nummer avslutas med Autilia Arfwidssons rapport över ny skatterättslig litteratur.

Till sist vill jag önska alla Skattenytts läsare en fin fortsättning på sommaren och trevlig läsning i detta nummer!

Stefan Olsson