2021-11-08

Skattereduktion för inventarier anskaffade under 2021

Den nya lagen träder i kraft efter årsskiftet.

Syftet med de nya reglerna är att företag ska öka och tidigarelägga investeringar efter pandemin och de gäller fram till och med utgången av 2024. Skattereduktionen uppgår till 3,9 procent av underlaget, som utgörs av anskaffningsvärdet för inventarier som anskaffas under 2021. De nya reglerna gäller för fysiska och juridiska personer med inkomst av näringsverksamhet som under 2021 innehar eller innehaft inventarier där värdet får dras av genom årliga värdeminskningsavdrag. Avdrag gäller för inköp av inventarier under 2021. I de fall underlaget inte kan tillgodoräknas under beskattningsåret, är det möjligt att tillgodoräkna sig underlaget följande beskattningsår.

Här kan du ta den av den nya lagen.
Funktioner

Anteckna och markera

Det som är svårt kan man behöva läsa flera gånger. Eller behöva hitta tillbaka till nästa gång man ställs inför samma problem.

Självklart ska det vara lika enkelt att anteckna på webben som i en bok – eller lättare. För det finns förstås oändligt många fler möjliheter att hitta tillbaka till sina anteckningar digitalt. Och där en bok blir gammal lever det digitala kvar. Vi sparar dina anteckningar även om texten bakom ändrats. För så vill man ju ha det, vare sig man tänkt på det eller inte.

Mer om funktioner