2022-07-05

Förtydliganden om arvodesvillkor i FAR:s etikregler

Totalt är fyra av FAR:s uttalanden inom etik uppdaterade.

I EtikU 3 Allmänt om medlems yrkesutövning och särskilt om arvode har uppdateringar bland annat skett rörande arvode till fast pris. EtikU 2 Tystnadsplikt och upplysningsskyldighet, EtikU 9 Revisorns kommunikation med styrelse och revisionsutskott i företag av allmänt intresse i frågor om revisorns opartiskhet och självständighet och EtikU 12 Sponsring av revisionskunder har genomgått mindre redaktionella förändringar.

De uppdaterade uttalandena finns i FAR Online och för att du enkelt ska kunna se exakt vad som skiljer mot föregående version kan du ladda ner en jämförelsefil för respektive uttalande där det tydligt framgår vad som är ändrat. Ändringarna trädde i kraft den 1 juli.

Här kan du ta del av FAR:s etikregler.
Funktioner

Anteckna och markera

Det som är svårt kan man behöva läsa flera gånger. Eller behöva hitta tillbaka till nästa gång man ställs inför samma problem.

Självklart ska det vara lika enkelt att anteckna på webben som i en bok – eller lättare. För det finns förstås oändligt många fler möjliheter att hitta tillbaka till sina anteckningar digitalt. Och där en bok blir gammal lever det digitala kvar. Vi sparar dina anteckningar även om texten bakom ändrats. För så vill man ju ha det, vare sig man tänkt på det eller inte.

Mer om funktioner