2022-07-05

Skatterättslig argumentation och debatt om förutsägbarheten i beskattningen

Det senaste numret av SkatteNytt innehåller åtta intressanta artiklar, varav tre är granskade av experter.

I en av de expertgranskade artiklarna behandlar Patrik Emblad och Claes Martinson skatterättslig argumentation och tar avstamp i beskattning av kapitalvinst på fast egendom som är överlåten genom testamente. Artikelförfattarna vill visa betydelsen av metodik för att lösa rättsliga problem.

Två artiklar behandlar förutsägbarhet i beskattningsfrågor. I den ena beskrivs hur viktig förutsebarheten är för stora företag såväl som för Skatteverket. I artikeln redogörs för vad storföretagen vill ha för att öka förutsägbarheten samt för förebyggande arbete inom svenska och utländska skattemyndigheter. Den andra artikeln är en kommentar till den föregående artikeln, och är skriven av professor Roger Persson Österman under hans vistelse vid Skatteverket i Solna.

Utöver de tre nämnda artiklarna finns fem ytterligare artiklar som behandlar såväl nationell som internationell skatterätt och rättsfallskommentarer.

Här kan du läsa senaste numret av SkatteNytt.
Funktioner

Bokmärken

Vill du snabbt och enkelt komma åt enskilda dokument på FAR Online? Använd bokmärkesfunktionen!

Det du använder ofta är vi säkra på att du hittar till ändå, men den där tidningsartikeln som var så bra, eller lagen du bara tittar i ibland. Bokmärk dem så blir det lättare nästa gång.

Mer om funktioner