2023-01-31

Ändringsbudget: nya möjligheter för företag att skjuta upp skatten

Den extra ändringsbudget som regeringen presenterade häromdagen innehöll även utökat stöd till Ukraina samt ett stöd till vissa hushåll med anledning av höga gaspriser.

Från och med den 13 februari ska företag få utökade möjligheter till tillfälliga skatteanstånd. Syftet är att stötta sunda och livskraftiga företag som drabbas av likviditetsproblem till följd av den höga inflationen och stigande energipriser. Förslaget innebär bland annat att

  • den bortre tidsgränsen för anstånden flyttas från 12 februari till 12 september 2023,
  • anstånd får beviljas även för redovisningsperioder som infallit april–juni 2022, och
  • det maximala antalet anståndsmånader höjs från 9 till 12.

Stödpaketet till Ukraina är det hittills största och innehåller försvarsmateriel till ett värde om 4,3 miljarder kronor.

Ett gasprisstöd införs för perioden oktober 2021 till september 2022 till hushåll som är anslutna till det västsvenska naturgassystemet. Stödet är utformat så att det motsvarar elstödet under samma period. Gasprisstödet uppgår till 79 öre per kilowattimme och omkring 27.000 hushåll omfattas av det.

Här kan du ta del av den extra ändringsbudgeten för 2023.
Kurser inom

Skatt

Behöver du uppdatera kunskaperna inom skatt? FAR har lång erfarenhet av att arrangera skatteutbildningar. Det breda kursutbudet gör det enkelt att hitta rätt utbildning oavsett kunskapsnivå.

Se alla kurser här