Branschen och revisorsrollen har hamnat i fokus de senaste åren, inledde Dan Brännström ett avsnitt om framtiden.

Han kommenterade också det faktum att FAR nu är på väg att gå från intresseförening till branschorganisation. (Läs presidiets artikel i Balans nr 12/2005 sid. 14.)

– Det innebär ökat fokus på de affärsmässiga förutsättningarna. Ett synligare och tydligare FAR, vad tycker egentligen FAR i olika frågor? Och revisorer och specialister i samverkan.

Dan Brännström berättade också att FAR kommer att göra verksamhetsområdena i branschen – revision, redovisning, skatt och rådgivning – tydligare också inom FAR.

– I måndags [21 november, se Balans nr 12/2005 sid. 40–41] gick startskottet för FAR:s skattesektion, sa Dan Brännström och presenterade Ernst Forsberg som är ordförande i interimsstyrelsen för skattesektionen.

– I och med skattesektionen får vi skattespecialister bland annat ett kollegialt forum där vi kan diskutera viktiga bransch- och yrkesfrågor, menade Ernst Forsberg.

Dan Brännström tog också upp det nya åttonde bolagsrättsliga direktivet som reglerar revisionsbranschen och menade att det öppnar upp möjligheten för en tudelning av regelsystemen – för små och stora företag.

– I detta sammanhang pratar många om förenkling. Vi har dragit igång en grupp som ska arbeta med dessa frågor med fokus på redovisning, revision och bolagsrätt.

– Har ni idéer eller förslag: hör av er till oss på kansliet!