Nu är det snart dags att upprätta bokslutet för 2006. För sjätte året i rad skriver Carina Edlund och Jorma Kyrö i Balans om nyheterna inför bokslutet. På sammanlagt elva sidor redogör de för de redovisningsregler som ska tillämpas.

I den sista artikeln i serien En vardag i branschen berättar Maria Falck hur hon ser på revisorsyrket. Hon är nybliven godkänd revisor och arbetar på Esset Revision i Örnsköldsvik. Hon anser att hon lärde sig mycket av förberedelserna inför revisorsexamen men tycker att själva provet var väl stressigt. ”Det skulle behövas längre tid” menar hon och förklarar att i verkliga livet kan man be att få återkomma till en kund om man inte kan svaret på en fråga.

I en artikel om internprissättning för de minsta företagen skriver Magdalena Bartels om de nya reglerna för dokumentation av internprissättning som träder i kraft den 1 januari 2007. Hon menar att det finns en risk att det blir tillämpningsproblem när de nya reglerna ska börja användas efter årsskiftet.

I ett debattinlägg ifrågasätter Niklas Arvidsson och Per Samuelsson införandet av en ny företagsform för små enmansföretag. De efterlyser istället en reform som inriktar sig på att utforma en företagarform för de ägarledda fåmansföretag som idag bedrivs i aktiebolagsform.

Gästkrönikör i detta nummer är ingen mindre än Tomten själv. I en fri bearbetning av Viktor Rydbergs klassiker Tomten hedrar han revisorns arbete och flit. Snön lyser vit på taken. Endast revisorn är vaken...

Till slut vill Balans passa på att önska alla läsare en god jul och ett gott nytt år!