Öhrlings PricewaterhouseCoopers har under våren vuxit genom förvärv och samgående. I april förvärvades redovisningsföretaget Kameralen i Örebro. Ett företag som omsatte cirka tre miljoner kronor och hade fem anställda.

Nästa affär var egentligen två: ÖPwC köpte Dahlbergs redovisning i Skellefteå. Ett företag med 15 anställda och vars grundare är Fredrik Dahlberg, vice ordförande i Sveriges redovisningskonsulters förbund.

Men inte nog med detta. Man förvärvade dessutom i princip hela Deloittes Skellefteå-kontor med 20 anställda.

– Genom förvärven har vi fått en större plattform i Skellefteåområdet och blivit ett av de större kontoren i Norrland, förklarar Magnus Orregård, kontorschef hos ÖPwC i Skellefteå.

Nästa, och den största affären innebar ett samgående med revisionsbyrån Ranby Björklund i Stockholm. Det senare företaget har 60 medarbetare och drygt 2 000 kunder.

– Vi är övertygade om att revisionen har ett så stort värde för företagen att den kommer att vara efterfrågad även efter ett avskaffande av revisionsplikten. Att vi nu går samman med Ranby Björklund är ett viktigt steg för att stärka vår position på Stockholmsmarknaden, förklarade Hans Börsvik, vice vd ÖPwC.