FAR SRS arbetsgrupp för hållbar utveckling arrangerade i juni ett rundabordssamtal med fokus på syftet med och värdet av granskning av hållbarhetsredovisningar. Deltagare var representanter från flera stora företag som Atlas Copco, Sandvik, SAS, Vattenfall, ICA, SKF och TeliaSonera, samt analytiker från Robur, Fjärde AP-fonden, Alecta, Sveriges Finansanalytikers Förening och Meta Asset Management.

Rundabordssamtalet var ett led i FAR SRS remissförfarande avseende den nya standarden om granskning av hållbarhetsredovisningar, RevR 6 Bestyrkande av hållbarhetsredovisning. Mötet gav också en möjlighet för arbetsgruppen att med viktiga intressenter mer generellt diskutera hållbarhetsredovisning som ett led i ett företags skapande av förtroende. Frågor som diskuterades var bland annat styrelsens och vd:s ansvar för hållbarhetsredovisningen, värdet av att hållbarhetsredovisningen är granskad och vad revisorn kan göra för att skapa ännu större värde för de företag som väljer att låta sin hållbarhetsredovisning bli granskad.

Då RevR 6 är ett förslag till rekommendation välkomnar FAR SRS alla som vill att lämna kommentarer på den. Detta görs enklast genom att mejla Carl Brege på FAR SRS, carl.brege@farsrs.se.