Innehåll

Balans nr 3 2011

Noteringar: Hederspris

Far Akademis bok Medarbetarsamtal och lönesamtal var nominerad i tävlingen ”Årets HR-bok”. Med motiveringen ”En tydlig och användbar skrift” tilldelades boken ett hederspris.

Sveriges HR-förening arrangerar tillsammans med tidningen Personal och Ledarskap tävlingen ”Årets HR-bok”. För 25:e året i rad har bokjuryn nominerat tio böcker ur 2010 års bokskörd. Böckerna anses ge ett bra stöd till dem som arbetar med människors utveckling på arbetsplatsen.

Boken Nätverksorganisationer av Jan Edgren och Per-Hugo Svärd vann tävlingen och Medarbetarsamtal och lönesamtal fick juryns hederspris med motiveringen: ”Medarbetarsamtal och lönesamtal är en praktisk handbok, lättillgänglig om ett svårt ämne. Innehåller bland annat en bra checklista för alla som jobbar med HR. Även den som är erfaren på området kan ha nytta av boken, till exempel vid revidering av mallar för medarbetar- och lönesamtal. En tydlig och användbar skrift.”

Målet är att boken ska ge förståelse för samtalens strategiska betydelse samt kunskap om hur samtalen planeras, genomförs och följs upp. Boken innehåller också många mallar och checklistor som läsaren kan använda och anpassa för sitt eget arbete, säger bokens författare Maria Elg, tillika förlagsredaktör på Far Akademi.

Charlotta Danielsson