Innehåll

Balans nr 6-7 2011

Debatt: När börjar Far twittra?

Far borde utnyttja potentialen i sociala medier. Relevanta nyheter direkt i mobilen skulle vara en värdefull service till medlemmarna. Det menar Stefan Engström, som själv föredrar mikrobloggen Twitter.

Genom den nya mobila tekniken och de så kallade sociala nätverken som Facebook, Twitter, Pusha, Bloggy, Gowalla etcetera öppnas det upp för fantastiska möjligheter att kommunicera. Var man än befinner sig kan man ha kontakt med sin omgivning, om man så vill.

Många förknippar sociala nätverk med Facebook. Men min personliga favorit är utan tvekan mikrobloggen Twitter som lanserades 2006 och som ger användaren möjlighet att omedelbart få den absolut senaste informationen inom valt intresseområde.

Min hemkommun twittrar om planerade vattenavstängningar och försenad sophämtning. Arlanda flygplats twittrar om inställda flyg och lämnar upplysning exempelvis till den vars bagage har förkommit. Och massmedia twittrar om nyheter, kommande tv-program, nya riksdagsbeslut och mycket annat.

Men när kommer Far att twittra? Jag ser fram mot den dag då Far twittrar: ”Regeringsrätten meddelar dom om skattetillägg beträffande...: http://bit.ly/dKtaRW”. Att på detta sätt kunna få färska nyheter och dessutom kunna läsa om rättsfallet direkt i sin smartphone – om man har en sådan – ger läsaren en stor kunskapsfördel i yrkesutövningen. Genom Twitter kan Far också skicka ut nyhetsbrevet ”Update” och skicka meddelanden om olika evenemang, exempelvis branschdagarna. Far Akademi kan informera om nya kurser. Tidningen Balans kan berätta om det senaste numret, dess innehåll och när tidningen beräknas komma till prenumeranterna.

Liksom faxen så kommer användningen av Twitter säkerligen att minska och kanske försvinna i framtiden. Men varför vänta på det? I dag är det Twitter som gäller för snabb och effektiv informationsspridning.

Stefan Engström är auktoriserad revisor på Auditor revision.