Den nya tekniken för med sig många möjligheter och är tänkt att underlätta för oss. Samtidigt väcker den nya frågor. Att fotografera ett parkeringskvitto och spara i en app kan tyckas smidigt, men vad säger bokföringslagen? Kan man slänga ett kvitto efter att det skannats in? Och vad gäller när ett skanningsföretag anlitas? Resultat hjälper dig att reda ut vad som gäller så att du kan göra rätt.

Missa inte heller artikeln om företrädaransvar. I en dom från Högsta förvaltningsdomstolen slås fast att företrädaransvaret är långtgående. Sitter du i styrelsen för ett bolag kan du bli ansvarig för att betala bolagets uteblivna skatter, därför gäller det att alltid ha koll på företagets bokföring.

Funderar du på att sälja ditt företag? Läs då om Bilplåtkirurgerna AB där holdingbolag möjliggjorde generationsskiftet. Tack vare lösningen kunde verksamheten fortsätta på ett smidigt sätt. Det viktigaste enligt experterna är att tänka på att ha en tydlig handlingsplan och att den gamla och den nya ägaren är överens om vad man vill få ut av skiftet.

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg, chefredaktör