Det kan på goda grunder antas att också år 2005 kommer att bli ett minst lika intressant år ur skatterättsligt perspektiv som år 2004 har varit. Bland annat kommer flera viktiga utredningar lägga fram sina betänkanden under året, till exempel om nya 3:12-regler. Att EG-domstolen kommer att meddela nya betydelsefulla domar på skatterättens område står klart. Skattenytt kommer under året att fortsätta sin bevakning av hela skatterättens område.

I och med utgången av år 2004 har några förändringar skett i redaktionen för tidskriften. Jur. kand. Ann-Sofie Henriksson lämnar uppdraget som redaktionssekreterare. Ann-Sofie har under flera år på skött uppdraget på ett förtjänstfullt sätt, och vi tackar henne varmt för hennes arbetsinsats. I redaktionskommittén sker också några förändringar. Finansrådet Carl Gustav Fernlund och docent Kristina Ståhl lämnar uppdraget som ledamöter av kommittén. Både Carl Gustav och Kristina har gjort betydelsefulla insatser för tidskriften; Kristina inte minst som biträdande redaktör under flera år. Vid halvårsskiftet lämnade regeringsrådet Bodil Hulgaard uppdraget som ledamot i redaktionskommittén; också Bodil har under många år varit betydelsefull i kommittéarbetet. Som efterträdare till Bodil hälsar vi regeringsrådet Peter Kindlund varmt välkommen.

Ny redaktionssekreterare är jur. kand. Katia Cejie, som är doktorand i finansrätt vid Juridiska institutionen, Uppsala universitet. Vi är övertygade om att Katia kommer att sköta uppdraget på ett utmärkt sätt.

Det är vår målsättning att Skattenytt också under år 2005 kommer att innehålla ett stort antal artiklar av både vetenskapligt och praktiskt orienterade analyser och kommentarer på skatterättens område.

Mattias Dahlberg

Roger Persson Österman