Under året som gått har Skattenytt genomgått några förändringar, bland annat när det gäller sammansättningen i redaktionskommittén. En viktig förändring inför år 2009 blir att vi kommer att påbörja arbetet med s.k. peer review av vetenskapliga artiklar i tidskriften. Inom den akademiska världen har det blivit allt viktigare att artiklar har varit föremål för anonym, oberoende granskning. Det är vår ambition att påbörja arbetet med peer review under det kommande året, och i det sammanhanget hoppas vi att forskare i Sverige och i övriga nordiska länder vill bistå Skattenytt med sin ämneskompetens. Närmare information om förfarandet kommer senare.

Under år 2008 har artikelinflödet till tidskriften varit större än någonsin tidigare under den period vi varit redaktörer. Man kan endast spekulera i skälen till detta. Det måste under alla omständigheter också vara uttryck för det behov av en fördjupad skatterättslig diskussion som finns. Under de senaste åren har det kommit en rad elektroniska nyhetstjänster som snabbt informerar om ny lagstiftning, nya rättsfall och annat. Dessa tjänster kan säkert vara viktiga men de kan inte ersätta artiklar som ger uttryck för analys, eftertanke och reflektion. Att man som chef och äldre kollega ser till att medarbetarna har en egen prenumeration på Skattenytt borde vara en självklarhet.

Det kommande året lär med all säkerhet innehålla många intressanta skatte-nyheter som kommer att diskuteras och kommenteras i Skattenytt.

Med tillönskan om ett Gott Nytt År!

Mattias Dahlberg, Roger Persson Österman