Det är ljusare ute! Har ni märkt det? Jag tror att våren står för dörren. Månaden mars är en härlig månad tycker jag. Men om jag finge önska något, vore det mera sol över Stockholm.

Skattenytt i Månaden Mars bjuder också på mycket Moms. Förutom Marianne Svanbergs mycket uppskattade stående spalt med förhandsbesked från den indirekta nämnden vill jag rekommendera Emil Elgebrandts tankar över Bitcoins i anledning av ett förhandsbesked. Skattenytt är också mycket glad över att kunna snabbt presentera en initierad kommentar av Ulf Hedström vad gäller HFD:s mål om den så kallade tryckerimomsen. Skattenytts avsikt är att senare kunna presentera en kommentar från Skatteverket, med myndighetens syn på den uppkomna problematiken.

Slutligen innehåller detta nummer också en intressant debattartikel av Peder André och Kristina Ståhl, med förslag på förändringar av förhandsbeskedsinstitutet. Jag, som haft förmånen att få sätta in mig i ämnet, är av uppfattningen att Andres och Ståhls tankar är högst värda att ta på stort allvar och att förslaget definitivt bör övervägas inom ramen för den utredning som nu sitter och arbetar med frågan. Skattenytt bevakar frågan.

Du glömmer väl inte att gilla Skattenytt på facebook? I skrivande stund är vi 138 stycken som gillar sidan. Nog kan vi bli fler.

Roger Persson Österman, Södermalm i slutet av februari.