När jag skriver dessa rader strålar solen från en klarblå himmel. Jag hoppas verkligen att sommaren fortsätter på det här sättet! Väderprognosen utlovar åtminstone högtryck och det ligger i linje med att det är högtryck även på SkatteNytt. Som redaktör är det otroligt roligt att så många författare vill skicka in sina artikelutkast till oss för publicering. Det är ett angenämt problem att välja och vraka mellan kvalificerade analyser av intressanta frågor för att få tankeväckande kombinationer i varje häfte.

Det här häftet är tjockare än vanligt, det är ett dubbelnummer med två lite längre artiklar. Den första artikeln är fortsättningen på Katia Cejies tidigare artikel om valutakursförluster. En avslutande del III publiceras i häfte nr 9. Därefter behandlar Martin Berglund skatteavtalstolkning utifrån ett rättsfall om dödsboinkomst. Den tredje artikeln är skriven av Sandra Vasarainen och behandlar undantagande av handlingar vid revision.

Vi kan också presentera flera rättsfallskommentarer i det här häftet. Det inkluderar det stående bidraget om praxis på mervärdesskatteområdet som Jan Kleerup och Mattias Fri skriver. Johan Rick ger även kommentarer om tolkning av förbudet mot reformatio in pejus i förvaltningsprocesslagen och Stephanie Moustou ger en kommentarer avseende dom om företrädaransvar i samband med en företagsrekonstrunktion.

Avslutningsvis presenterar Bodil Hulgaard den Skatterättsliga klubbens jubileumsskrift och Mikael Ek aktuell litteratur.

Med förhoppning om att avslutningen på sommaren blir lika härlig som början!

Pernilla Rendahl