I femton år har Björn Gauffin och Sven-Arne Nilsson djupdykt i frågor om redovisning av immateriella tillgångar och goodwill, och under alla år har det resulterat i artiklar i Balans fördjupning. Ett imponerande arbete som jag tror att jag vågar säga saknar motstycke. I en intervju på tidningenbalans.se får Sven-Arne Nilsson frågan om hur länge de räknar med att fortsätta och svarar så här:

- Säg det … Goodwillfrågan kommer dock att överleva oss. Närmast följer vilka ändringar som IASB kommer att göra i standarderna, och vi får väl hänga med det till det blir klart.

Vi på redaktionen kan bara säga att vi ser fram mot många år med artiklar på samma tema!

Men Rörelseförvärv enligt IFRS 3 är inte det enda i det här numret. I en serie om två delar ställer Björn Forssén frågan om vart momsforskningen i Sverige är på väg och Henrik Persson redogör för tre väsentliga frågeställningar rörande tillämpning av IFRS 17 på unit-linkedavtal, en artikel som också översatts till danska för att spridas i revisionsbranschen i vårt grannland. Roligt!

Sommaren närmar sig och därmed också säsongen för årsmöten i samfällighetsföreningar. Jonas Dahlqvist har skrivit en spännande artikel med rubriken Samfälligheter under radarn där han efterlyser ett K-regelverk för samfällighetsföreningar inriktat på associationsformens speciella förutsättningar. Missa inte den!

Trevlig läsning!

Charlotta Marténg

Chefredaktör

charlotta.marteng@far.se

08-506 112 49