Innehåll

Balans nr 1 2021

Anlitar psykolog för att ge bättre rådgivning

Revisions- och redovisningsbyrån Revideco anlitar en psykolog som ska hjälpa medarbetarna förstå rådgivningsbehovet hos kunderna.

– Varje kund är unik med just sina frågeställningar. Branschen behöver göra som psykologerna, ringa in problemen för att greppa vad kunderna egentligen brottas med, säger Erik Emilsson, VD Revideco.

Ofta angriper konsulten kundens behov på fel sätt, menar han. Att lära sig kommunicera med kunderna och bena ut vad de vill är både hållbart och framtidssäkrat.

– Vi kanske har löst det kunden har bett om. Men har vi verkligen löst kundens problem? Vi behöver inte bara lära oss om skatter, utan också om hur människor fungerar. Ju mer vi kan identifiera problemen, desto bättre rådgivning kan vi ge.

Nu för Revideco diskussioner med en tilltänkt psykolog kring hur upplägget skulle kunna se ut att matcha rådgivningsbehovet på byrån.

– Vi måste börja där kunden befinner sig. Vi ska naturligtvis inte lösa deras privata problem, men vi kan vara inkännande och empatiska. Då kan kunden komma i ett läge där det går att diskutera bolaget, Jag hoppas att vi ska kunna se att rådgivning till ägarledda företag bygger på att vi måste förstå vad människan som driver företaget egentligen vill, för att vi ska hjälpa dem på bästa sätt, säger Erik Emilsson.

Sofia Hadjipetri Glantz