Signaturen Roland var den förste som kommenterade Carola Lundgrens debattartikel på <www.tidskriften-balans.se>. Artikeln publicerades i Balans nr 8–9/2007 samt på nätet. Carola Lundgren gav revisorerna rådet att komma fram ur garderoben och börja på säljkurs!

Roland skrev: ”Jag kan inte annat än instämma helt. Jag har jobbat i branschen i snart 30 år. För tre år sedan fick jag in en ung och fräsch medarbetare som visade hur man kunde sälja våra tjänster på ett helt nytt sätt. Vilken skillnad.”

Magnus Persson, godkänd revisor, höll med Carola Lundgren och ansåg att ”i och med att revisionsplikten försvinner så finns det ett gyllene tillfälle att förändra hela vår inställning och tänk.”

Han säger sig veta att det finns många revisorer som i och med revisionspliktens försvinnande i mindre bolag kommer att avsäga sig sin titel och bli redovisningskonsulter istället: ”eftersom detta skapar mer frihet och nya möjligheter till utveckling. Men ska det verkligen behöva vara så?”.

Joakim Guiance ansåg att revisorer har ett unikt förtroende i samhället. Detta beror enligt honom inte på charm utan ”har med oberoende och etik att göra – vi kan inte köpas! Vi är till för att ge oberoende analyser – inte för att blanda oss i klienternas affärer Så fort vi gör det... så kommer luften att gå ur titeln revisor”. Han menade att revisorerna ”ska verka för att så många som möjligt av våra klienter frivilligt väljer revision”.

Erik Emilsson ansåg att Carola Lundgren i mångt och mycket har rätt i sina tyckanden. Han förklarade att det är ”befriande med lite stolthet över det vi faktiskt gör”. Erik Emilsson höll också med Joakim Guiance om att det är oberoendet och etiken som gör revisorer speciella, och värda att betala för. ”Vi revisorer är många gånger de första att beklaga att företaget måste ha en obereoende, skicklig och regelkunnig revisor. Varför?” undrade han.