Nyhet i detta nummer är att ni läsare hädanefter kommer att kunna kommentera en debattartikel på tidningens hemsida <www.tidskriftenbalans.se>. Först ut är Carola Lundgren, godkänd revisor i Piteå, som förhoppningsvis lockar till debatt. Hon ger råd till revisorn att komma ”fram ur garderoben och börja på en säljkurs! Jan Magnusson, auktoriserad revisor i Linköping, debatterar också branschens framtid: ”När revisionsplikten tas bort är inte längre vårt oberoende ett hinder i vår rådgivning, utan företagaren bör tillförsäkras ökade möjligheter att ta till sig revisorns kompetens.”

Ytterligare en rykande färsk nyhet är att det inför varje nummer kommer att publiceras en enkätfråga på hemsidan. ”Tror du att FAR SRS och SRF (Sveriges Redovisningskonsulters Förbund) kommer att gå samman inom ett par år?” lyder första frågan. Resultatet av enkäten publiceras i nästa nummer av Balans.

Lars Heikensten är Sveriges representant i Europeiska Revisionsrätten. Han berättar om arbetet, pekar på svaga punkter och föreslår hur Rätten bättre ska ”granska räkenskaperna över EU:s inkomster och utgifter samt kontrollera att verksamheten sköts på ett effektivt sätt”.

Ett första beslut om att bilda en redovisningssektion inom FAR SRS tas på en extrastämma den 12 september. Peter Clemedtson, ordförande FAR SRS, ger sin syn på hur branschen allt mer kommit att fokusera på redovisning. En positiv utveckling, anser han. Tomas Borgström, ordförande för sektionens interimsstyrelse, anser att ”det är viktigt att tillhöra en stark organisation som kan ta tillvara såväl de individuella medlemmarnas som branschens intressen”.