Från och med i höst erbjuder Irev 18 olika kurser inom områdena revision, redovisning, skatt och moms i Malmö. Det innebär att både blivande samt auktoriserade revisorer och redovisningskonsulter i södra Sverige inte alltid behöver resa till Stockholm eller Göteborg.

– Det känns bra att vi kommer till kunden. Kursdeltagarna slipper nu dyra omkostnader som resor och hotellboende. Dessutom vet vi att det finns ett bra underlag i södra Sverige, säger Irev:s vd Christina Sahlin.

Första steget i att sprida utbildningar utanför Stockholm togs 1996 med satsningen ”Irev på västkusten”. Nu tar man alltså ett andra steg – södra Sverige.

– När vi arrangerade auktorisationsdagarna för redovisningskonsulter under vintern/ våren framkom att det var många som ville att vi skulle förlägga fler utbildningar i södra Sverige.

Finns det planer på att erbjuda hela eller delar av kursutbudet i norra Sverige?

– Vi tar även där ytterligare ett steg bland annat genom samarbete med lokalföreningarna. Under hösten har vi haft ett antal aktualitetsdagar i bland annat Luleå.

Redan idag finns Irev på plats i Malmö med ”sina stora dagar” – Skattedagen, Redovisningsdagen och Fåmansföretagardagen.