Innehåll

Balans nr 5 2009

På linjen: Jan Berntsson, vd för Deloitte

Deloitte har rankats som tredje bästa arbetsgivare i Sverige av undersökningsföretaget Universum.

Varför har just Deloitte fått utmärkelsen?

– En bidragande faktor är att vi placerat medarbetarna högt upp på vår strategiska agenda under lång tid. Det finns inte ett ledningsmöte som inte tar upp frågor som rör medarbetaraspekter.

Vad gör Deloitte som andra företag inte gör?

– Det kanske inte är så annorlunda mot andra företag men det vi gör, görs konsekvent och långsiktigt. För att utvecklas måste vi våga lyssna på vad medarbetarna tycker är bra och vad som inte fungerar. Därför gör vi till exempel regelbundna medarbetarundersökningar. Den senaste hade fyrahundra kommentarer och jag läste alla personligen, minst två gånger. Det var mycket ros, men också ris. Det krävs ett visst mod att våga ta till sig det som sägs, men när vi nu har anställt intelligenta medarbetare gäller det att lyssna på dem också.

Vad kan ni göra för att bli ännu bättre?

– Allt börjar hos klienterna. Våra klienter ställer höga krav på oss, och det gör att du som individ hela tiden får ta dig an nya problemställningar tillsammans med andra engagerade medarbetare, vilket gör arbetet krävande men också mycket roligt och utvecklande. Våra medarbetare är ambitiösa och gillar att utveckla ett företag som inte är färdigbyggt.