På femton år har förtroende gått från icke-fråga till en av företagens viktigaste. Det framkommer i PwC:s stora globala undersökning bland företagsledare. För revisions- och rådgivningsbranschen betyder det växande affärer, bekräftar PwC:s vd i Sverige, Peter Nyllinge.

2017 års CEO Survey utgiven av PwC är den tjugonde i ordningen. Men det var först 2002 som PwC började ställa frågor kopplade till förtroende.

– För femton år sedan, när vi började ställa förtroendefrågor i vår undersökning stod förtroenderisk inte särskilt högt på agendan. Efter ett antal globalt uppmärksammade incidenter är det inte förvånande att företagsledare identifierar cyberhot, dataintegritet och IT-avbrott som de tre största tekniska hoten mot ett företags förtroende, säger Peter Nyllinge, vd för PwC i Sverige.

Han menar att det till stor del är den digitala utvecklingen som skapar utmaningar i att upprätthålla företagets förtroende. I årets rapport uppger 58 procent av företagsledarna att de oroar sig för att förlorat förtroende ska påverka företagets utveckling, jämfört med 37 procent 2013.

Kopplat till förtroendefrågan tar 2017 års CEO Survey också upp att det blivit allt viktigare för företagen att bedriva sin verksamhet med hänsyn till fler intressentgrupper. Traditionellt sett har det varit aktieägare, i dag är det konsumenter, medarbetare, massmedier, den bredare allmänheten och olika intressegrupper som ställer krav på företagen. Rapporten visar också att det är viktigare än någonsin med ett starkt och tydligt existensberättigande, 56 procent av de tillfrågade svarar ja på denna fråga. För revisions- och rådgivningsbranschen är förtroende och existensberättigande särskilt intimt sammankopplade.

– Vi har både samhällets och näringslivets förtroende att hantera företagens mest känsliga frågor. Vi hjälper våra kunder i en ökande omfattning att anpassa sig till hur den digitala utvecklingen påverkar deras strategi, struktur, system, processer och kontroller och dessutom växer nya behov av bestyrkandetjänster fram, säger Peter Nyllinge.

Men det är inte bara förtroendefrågan som skapar tillväxt i revisions- och rådgivningsbranschen.

Svenska företagsledare sticker ut i er globala undersökning som betydligt mer optimistiska än genomsnittet. Hur märks det i er verksamhet?

– Vi hade 2015/16 en tillväxt på sex procent. Första halvåret 2016/17 har tillväxten ökat till åtta procent. Alla våra tjänsteområden växer med särskilt hög efterfrågan på redovisningstjänster och tjänster avseende omstrukturering, företagstransaktioner, börsintroduktioner samt IT-säkerhet och annan riskhantering samt intern kontroll. Det senaste halvåret ökade vi antalet anställda netto med drygt 150 personer.

CEO Survey publicerades i anslutning till World Economic Forum och presenterades i Davos kvällen före WEF-mötet startade. Det är ett sätt för PwC att ge input till diskussionerna vid det globala toppmötet med näringslivs- och politikertoppar från hela världen.

Har PwC också affärsnytta av CEO Survey?

– Vi har stor nytta av den för vår egen förståelse av konjunkturutveckling och trender i näringsliv och samhälle så att vi kan styra vår egen verksamhet, men framför allt för att vi ska kunna ta rätt diskussioner med våra kunder om deras möjligheter och utmaningar, säger Peter Nyllinge.

Rakel Lennartsson

Fakta

2017 CEO Survey är PwC:s globala enkätundersökning bland företagsledare i 79 länder. Årets upplaga var den 20:e i ordningen och släpptes traditionsenligt i samband med World Economic Forum (WEF) i Davos.

WEF pågick 17–20 januari i Davos, för 47:e året I rad. WEF samlar mer än 3.000 deltagare från närmare 100 länder. Bland talarna märks världens främsta ledare.