Innehåll

Balans nr 8 2017

Rekrytering: Efterfrågan större än tillgången

Medan det är hyfsat lätt för de stora byråerna att hitta folk, är det betydligt svårare för de mindre. Speciellt de som ligger långt från universitetsorterna.

– Vi ser absolut ett ökat behov av att rekrytera jämfört med för två år sedan. I och nära storstäderna går det bra att rekrytera, även för halvstora byråer. Men så fort man kommer en bit utanför högskole- och universitetsstäderna, ja då blir det svårt, säger Martin Johansson, vd för LR Revision och Redovisning med drygt 70 lokalkontor runt om i Sverige.

Enligt Martin Johansson ligger ett stort antal pensionsavgångar men främst en ökad efterfrågan från kunderna bakom det ökade rekryteringsbehovet. Vilka tjänster som efterfrågas skiljer sig en del från vad storbyråernas kunder behöver. För mindre företagskunder gäller det, förutom den allmänt ökade aktiviteten i högkonjunkturen, sådant som succession och 3:12-regler.

Martin Johanson ser rekryteringsfrågan som den största begränsande faktorn för tillväxt.

– Våra byråer skulle lätt kunna anställa åtminstone ytterligare tio procent rakt av, alltså 30 personer, om vi bara kunde.

Balans ringer upp en byrå med en handfull anställda på en mindre ort i södra Sverige. Där är vd:n bekymrad.

– Vi har väldiga problem. Det är i princip svårare att få tag i personal än att få kunder. Men det här vill jag inte gå ut med, risken finns att konkurrenterna ser det och försöker hugga på våra kunder. Kan jag vara anonym?

Det får vd:n vara.

– Vi får visserligen ansökningar men det är dåligt kompetensmässigt. Vi anlitade en rekryteringsfirma nyligen men de lyckades inte bättre.

Efterfrågan ökar delvis på grund av en ändrad kultur hos kunderna, tror vd:n.

– Nu för tiden vill småföretagarna inte sitta och göra momsen på helgen, utan lägger ut sånt på en byrå.

Snart är det dags för den byrån att platsannonsera igen. Vd:n har inte så stora förhoppningar på napp.

– Men jag räknar däremot med att konkurrenterna på orten ringer, det brukar de göra för att fråga om vi kan vidarebefordra några som sökt jobbet. Så desperat är det.

Linda Vikström