Nu är det bestämt! Från och med nästa årgång av SkatteNytt så tar Stefan Olsson över som huvudredaktör och ansvarig utgivare för tidskriften. Stefan har arbetat med SkatteNytt länge som biträdande redaktör och ansvarig redaktör för den akademiska årsskriften. Mer information om förändringar i redaktionen återkommer vi till i nästa häfte.

Det här häftet innehåller tre artiklar som jag hoppas att ni kommer finna intressanta. Först ut är en artikel av Ann-Sophie Sallander som går igenom 30 års praxis från HFD avseende vilken version av OECD:s modellavtal och kommentarer som väljs vid tolkning av skatteavtal.

Därefter följer en artikel av Oskar Henkow där han förtydligar begreppet skälig grund utifrån avdragsrätten vid blandad verksamhet enligt 8 kap. 13 § mervärdesskattelagen. Den tredje artikeln är skriven av Lisa Burwall där hon diskuterar EU-förenligheten av kravet på jämförlig beskattning i 42 kap. 15 a § IL.

Avslutningsvis presenterar Jan Kleerup och Mattias Fri de senaste mervärdesskatterättsliga avgörandena som kan vara av intresse och Mikael Ek presenterar nyutgiven litteratur.

På återseende i årets sista häfte.

Pernilla Rendahl